Kamis, 03 Desember 2015

Khasiat dan Manfaat Jelly Gamat Gold G

Khasiat Jelly Gamat Gold G Gamat menangkis keberkesanan tumor ditunjukkan oleh Jaime Rodriguez daripada Facultad de Quimica. Universidad de Santiago de Compostela, Sepanyol. Para penyelidik menguji keberkesanan gamat untuk menghancurkan sel-sel kanser limpa P-388. A-549 (kanser paru-paru). HeLa (ketumbuhan pangkal rahim), dan B-18-Fl (melanoma). Untuk menentukan kesan kompaun aktif, Jamie mengeluarkan 300 timun laut di metanol. Selepas 79 kering serbuk ekstrak gamat.

Ekstrak kemudiannya dimasukkan ke dalam kromatografi. Diperolehlah 0.93 g glikosida. Glikosida adalah sebatian semula jadi terdapat dalam tumbuhan adalah antitumor dan antikanker.Setelah meletakkan rekromatografi alat DCCC, kandungan kelihatan bentuk glycoside sebanyak 40 mg holothurinoside A; 9 mg holothurinoside B; 15 mg holothurinoside C; Holothurinoside D 10 mg dan 20 mg des-holothurin A. Lima sebatian yang terbukti berkesan merobohkan mana-mana tumor.

Menurut hasil penyelidikan yang dijalankan di Ridzwan Hashim Gamat A Heritage Malaysia beliau berkata bahawa Manfaat Jelly Gamat Gold G spesies gamat ekstrak gamat emas digunakan sebagai gamat dalam Jelly Gamat Gold G mempunyai kesan terapeutik sebagai antibakteria yang. Membunuh bakteria Streptococcus pneumoniae, yang merupakan salah satu punca resdung. Nutrien penting dalam rawatan sinusitis Jelly Gamat Gold G sinergi membina sistem imun menjadi lebih baik.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar